Dorina Tiron în cazul Simona Neagu – „Ne-am apărat cum am putut.”

Directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi, Dorina Tiron, a făcut declaraţii false cu privire la dosarul deschis împotriva avocatei Simona Neagu. În anul 2007 avocata a executat conturile Companiei pentru a încasa onorariul de succes în valoarea de 4,2 milioane de euro pentru semnarea contractului de construcţie al Autostrăzii Transilvania.

Dorina Tiron, în mandatul căreia au fost executate conturile, a susţinut că instituţia s-a apărat cum a putut şi a făcut contestaţie la executare. Afirmaţie care s-a dovedit a fi neadevărată.

Compania nu a făcut nicio contestaţie şi directorul este contrazis chiar de un răspuns oficial emis de instituţia pe care o conduce.

Compania nu doar că nu a schiţat nicio măsură de apărare, dar nici nu a luat în seamă analizele specialiştilor din Ministerul Transporturilor. Într-un act de control din 2005, finalizat printr-un raport semnat, Ministrul Transporturilor de atunci şi Compania de Autostrăzi erau informaţi că în contractul de consultanţă juridică cu avocata Simona Neagu s-a inclus în mod abuziv prevederea unui onorariu de succes.

Câştigarea procesului cu Simona Neagu ar fi readus statul român pe poziţie de egalitatea cu Compania Bechtel şi ar fi determinat renegocierea celui mai defavorabil contract pe care România l-a semnat după 1989. Contract în care raportul de obligaţii este de 9/1 pentru partea română.

Urmăriţi o anchetă Realitatea TV.

Reclame

2 răspunsuri to “Dorina Tiron în cazul Simona Neagu – „Ne-am apărat cum am putut.””

  1. te rog frumos daca ai sa postezi filmulete din emisiunea lui Tatulici din data de 12.09.2010 ora 22 referitoare la CNADNR
    MS

    • septib: există acea problemă cu youtube care permite în prezent un upload de maxim 15 minute pentru orice postare. Voi încerca să fac o selecţie de aproximativ 45 de minute, poate chiar 60, din emisiunea Ultima Şansă şi voi posta înregistrarile zilele acestea.
      Este aproape imposibil să urc pe youtube în acest moment toată emisiunea care s-a desfăşurat în intervalul 21.30 – 23.50.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: