Prima biserica high-tech din RomaniaÎn inima Bucureştiului, în Sectorul 3, se ridică o biserică aşa cum nu s-a mai văzut în România. Construită cu banii enoriaşilor care vor să trăiască în mileniul trei, lăcaşul de cult îmbină tehnologia cu smerenia şi credinţa. Are un sistem de încălzire verde care foloseste câldura pământului, clopotele, alese de marele cântăreţ Marcel Pavel, sunt programate prin satelit, tabla de pe turle e facută la o fabrică din Germania unde se toarnă monezile euro şi există planuri pentru instalarea unui sistem 3D.

„Catedrala din Pantelimon”, după cum îi spun oamenii, este prima biserică high-tech din România. Preotul paroh spune că nu trebuie să fie spre laudă, ci spre zidire şi asta pentru că religia trebuie să ţină pasul cu tehnologia şi cu aşteptările oamenilor.

Doamne-ajută şi conexiune la internet să fie ca să bată clopotele de Sărbătoare.

Un reportaj marca Reporterii Realităţii.

Reclame

Un răspuns to “Prima biserica high-tech din Romania”

  1. alexandra tenea Says:

    misto reportajul…bag seama ca sunt la moda bisericile astea. am filmat si eu ceva asemanator in Brasov…biserica cu turle aurite, incalzire centrala in podea, ecran cu leduri pentru anunturi despre slujbe, termopane pictate, aer conditionat si tot felul…doamne ajuta, sa tot faci d’astea, ca doar finantarea enoriasilor e nerambursabila

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: